header photo

Praktische info

Raadplegingen

U kan op 2 manieren een afspraak maken op de consultatie:

 • Via onze website: klik hier.
 • Telefonisch op het nummer 03 / 771 27 25 tussen 8u en 12u.

Gelieve tijdig aanwezig te zijn op de gemaakte afspraak. Wij proberen ons ook aan de geplande tijdstippen te houden. Urgenties zijn echter niet te voorzien. Wij willen ons daarom ook al verontschuldigen moest U toch moeten wachten door een dringende oproep.

Indien u uw afspraak bij de huisarts niet kan nakomen, gelieve deze dan ook (telefonisch) zo snel mogelijk te annuleren, zo geeft u iemand anders de kans om op dat moment te consulteren.

Indien U met 2 personen komt, maak dan ook steeds 2 afspraken.

Indien U meerdere problemen heeft, kan het zijn dat we de meest dringende zaken eerst aanpakken en andere problemen naar een volgende consultatie verschuiven. Zo geeft U aan andere patiënten ook de kans om ons te consulteren.

Voor de vrije raadplegingsmomenten is er geen afspraak nodig en kunnen wij u ook geen afspraak geven. U komt dan vrij wachten binnen de afgesproken uren van vrije raadpleging.

Neem steeds uw identiteitskaart mee op consultatie.

Huisbezoeken

Gelieve een huisbezoek aan te vragen voor 11u ’s ochtends, enkel op deze manier kunnen wij u garanderen om nog dezelfde dag langs te kunnen komen. Een huisbezoek op een gepland tijdstip kunnen wij niet voorzien.

Binnen de praktijk zijn de omstandigheden voor onderzoek en behandeling ideaal en hebben we meer geschikt medisch materiaal ter beschikking. Daarom vragen wij u om indien mogelijk op consultatie te komen. Op de raadpleging wordt u sneller en efficiënter gediend. Wij komen graag op huisbezoek bij minder mobiele patiënten of bij ernstige zieken.

Bij levensbedreigende problemen belt u best direct naar het nummer 112!

Telefonisch contact

U kan de dokters rechtstreeks bereiken op het gekende telefoonnummer voor het bespreken van resultaten van bloedanalyses of andere onderzoeken tijdens het beluurtje, iedere werkdag tussen 12u - 12u30 (bij voorkeur) of tussen 17u30 - 18u. U wordt dan geholpen door de arts die op dat moment raadpleging houdt. Gelieve U hier zo goed mogelijk aan te houden, telefoons tijdens de raadpleging zijn storend voor de dokters èn voor de patiënten! We zullen u dan ook vragen om tijdens dit belmoment terug te bellen.

Probeer het telefoongesprek kort te houden zodat we iedereen kunnen verder helpen. Indien er meer uitleg nodig is, nodigen wij U graag uit voor een consultatie ter bespreking.

Een consultatie houden via de telefoon is echter niet mogelijk. Dit kan aanleiding geven tot verkeerde inschatting en gevaarlijke situaties.

Voorschriften en attesten

Voorschriften worden steeds via de consultatie verstrekt, zoals ook door het RIZIV wordt aanbevolen. Gelieve vooraf thuis te controleren hoeveel medicatie U nodig heeft zodat we u voldoende voorschriften kunnen maken. Slechts per uitzondering kan een voorschrift zonder consultatie worden afgeleverd.

Een attest kan enkel gemaakt worden via de raadpleging. Valse of onjuiste attesten kunnen wij vanzelfsprekend niet ondertekenen.

Tarieven

De tarieven van de consultaties en huisbezoeken zijn zoals vastgesteld door de RIZIV conventie.

GMD

Het GMD staat voor Globaal Medisch Dossier. Dit is het medisch dossier dat uw huisarts over u bijhoudt. Dit dossier bevat gegevens over uw gezondheidsgeschiedenis, uw sociale en administratieve gegevens, verslagen van specialisten, gegevens over medicatie en vaccinatie. Op basis van dit dossier heeft uw huisarts een totaalbeeld over uw gezondheidstoestand en gaat de kwaliteit van zorg verbeterd worden.

Voor het bijhouden en coördineren van uw GMD voorziet het RIZIV een vergoeding per kalenderjaar. Dit bedrag wordt rechtstreeks via derde betalerregeling door het ziekenfonds betaald. Bovendien geniet u indien uw GMD in orde is, van een vermindering van het remgeld voor elke raadpleging binnen onze groepspraktijk.

Wachtdiensten

Gedurende de week van 19:00 uur ’s avonds tot 8:00 uur ’s morgens en gedurende het weekend van vrijdagavond 19:00 uur tot maandagochtend 08:00 uur kan u voor dringende medische problemen terecht bij de huisarts van wacht.

Huisarts van wacht

 • Van maandag tot donderdag, telkens van 19:00 uur tot 8:00 uur.
  • Voor Temse, Steendorp en Tielrode: 03 711 27 49
  • Voor Sint-Niklaas en Nieuwkerken: 03 777 60 60
  • Voor Elversele, Belsele, Sinaai en Waasmunster: 052 46 36 00
  • Voor Haasdonk en Beveren: 0900 10 512
 • Van vrijdagavond 19:00 uur tot maandagochtend 8:00 uur kan u terecht bij de Waasland Wachtpost te Sint-Niklaas. Deze is ook geopend op feestdagen vanaf 19:00 uur de dag voordien tot 08:00 uur de dag erna.
  De satelliet dag-wachtposten in Beveren en Sint-Gillis zijn enkel open overdag van 08:00 uur tot 20:00 uur op zaterdagen, zondagen en feestdagen.
  • Centrale nummer: 03 361 0 361
   Dit geldt voor de inwoners van Temse, Sint-Niklaas, Kruibeke, Sint-Gillis, Beveren, Stekene, en Waasmunster.

Apotheek van wacht:

Tandarts van wacht:

 • Voor weekends en feestdagen van 9u tot 18u, enkel voor spoedgevallen: 0903 39 969 (1,5 euro per minuut).

Voor levensbedreigende situaties: bel 112!

Medisch afgevaardigden

Medisch vertegenwoordigers kunnen enkel consulteren via een afspraak gemaakt via de online agenda. We stellen hiervoor enkele momenten ter beschikking waarop alleen vertegenwoordigers kunnen boeken. Gelieve u hieraan te houden en met een redelijke frequentie opnieuw contact op te zoeken.

De praktijk

 • Velle 30 A
  9140 Temse
 • Parking vlakbij
 • Tel. 03 / 771 27 25

Wachtdiensten